logo

pensament, reflexió i debat. 2011

CURS INGRÀVID 2011
Art, individu i ciutat. Teoria i pràctica de la intervenció artística en l’espai públic

Amb ponències de: Joan Falgueras, arquitecte i historiador de l’art; Marina Garcés, doctora en Filosofia; Germán Garrido, doctor en Filologia Alemanya; Enric Granell, arquitecte; i Toni Serra, autor de vídeo i nous mitjans. + INFO 

Banksy
 EXIT THROUGH THE GIFT SHOP
 Pel·lícula documental

 Domo, dissabte 12 a les 18.30 h

 

 
Presentat per Xavier Cairó, de Cineclub Diòptria
Cinefòrum posterior amb Eudald Camps

Sinopsi

Banksy és el nom de guerra amb què es coneix el més prolífic artista-activista de tots els temps, el guru del grafit i l’art de carrer. Tot i gaudir de fama mundial, la seva identitat és possiblement el secret més ben guardat de l’art britànic. Les seves aclamades obres decoren carrers des de Nova Orleans fins al mur de Cisjordània. A causa de la seva obsessió per preservar la seva identitat, fins ara Banksy havia rebutjat totes les ofertes per portar la seva vida a la gran pantalla.

Regne Unit, 2010
Direcció i guió: Banksy
Aparicions: Banksy, Rhys Ifans, Thierry Guetta, Space Invader…
Durada: 87 min
Gènere: documental
Idioma: anglès

trailer: http://www.youtube.com/watch?v=GTlm6dU2xHk

TAULES DE DEBAT

Al llarg dels debats els assistents gaudiran de quelcom per a picar gratuït i servei de bar.

Taula #1. Educació: arts digitals i el seu impacte social
 Dijous 10 a les 20 h

 Domo, La Rambla


 

 

Proposem un espai obert al públic en el qual ens aproximarem als avantatges, dubtes i preguntes que ens ofereixen les noves eines digitals. I ho volem fer des de diferents qüestions i coneixent de primera mà el desenvolupament de les noves aplicacions digitals i també la ecerca i aplicacions ue des de les universitats i altres centres d’estudis ens ofereixen. D’una  banda, més general, ens interessa saber i debatre amb el públic al voltant de si aquestes noves tècniques i aplicacions poden, a través de la creació artística, construir un món millor. De l’altra, i a un terreny més específic, ens interessa saber com les tecnologies digitals han copsat i transformat el mon de l’art, els seus processos i els seus resultats i modes de reproducció i difusió. Per això es presentaran Al acabar el debat: presentació i explicació de diverses peces interactives, per BÀCUM. BÀCUM han rebut una beca Agita (Figueres) pel seu treball “Pirouette en Re menor”, peça que s’ha presentat a Figueres i al festival VAD (Girona).

Amb
Montserrat Moliner (LABfàbrica, Celrà), Carles Sora (professor de la UPF) i Jordi Màrquez (professor i coordinador d’estudis a l’ERAM).

Modera
Roc Parés (artista visual i director del Màster en Arts Digitals de la UPF)

Taula #2. Cultura i subsistència: nous models de gestió i  finançament
 Dissabte 12 a les 20 h
Domo, La Rambla


 

 

Davant de les dificultats que van presentant les administracions públiques per sostenir un sector com el cultural, que tot sovint aporta rèdits intangibles que són difícilment valorables econòmicament o no traduïbles en liquiditat, proposem conèixer nous models de gestió cultural que faciliten o fan possible la independència de les subvencions públiques per poder tirar endavant. Hem volgut que Rafael Aguilera (president del Fòrum Imagina, associació per l’emprenedoria, Figueres) fos el moderador d’aquesta taula perquè creiem que entre els joves emprenedors i els agents del sector de la cultura (tant artistes com gestors) hi pot haver similituds i vasos comunicants.

Amb
Javier Martín Jiménez (Hablar en Arte, Madrid), Jimena Peña (Hub-Madrid, Madrid) i Joan Sala (Verkami, Mataró)

Modera
Rafael Aguilera (Fòrum Imagina, Figueres)