logo

programació familiar 2011

Infantil i juvenil
Ping Pong
TANIT PLANA (Barcelona, 1975) 
Taller de fotografia infantil i juvenil

Dia: dissabte 12 de novembre d’11 a 13 h. Visionat a les 16 h (a la Domo, la Rambla)
Edat: de 7 a 11 anys

Inscripcions al tel. 629639846 o tallers@festivalingravid.com
Sortida: Domo, la Rambla
Botigues: pastisseria Serra Lacasa, peixateria Montjoi, joguines Casa Monfort
Preu: 3 €

Que la fotografia estigui a l’abast dels nens és una sort i una alegria. Ara l’objectiu és que ells, jugant i pensant, descobreixin que darrere de cada imatge hi ha, molt sovint, una construcció més elaborada del que aparenta a primer cop d’ull. De mica en mica anirem desgranant i coneixent totes les decisions que es prenen, de forma conscient o no, en fer una fotografia i, així, tindrem més eines tant a l’hora de crear com a l’hora de llegir imatges.

Ens convertirem en exploradors del nostre entorn i recorrerem algunes de les botigues del centre de Figueres fent fotos, fixant-nos en el recorregut que fa la nostra mirada, jugant amb el punt de vista i l’enquadrament per explicar petites històries.

Infantil
MONICA RIKIC (Barcelona, 1986)
Buildasound
Instal·lació interactiva

Edat: mainada a partir de 5 i fins a 12 anys

De pare serbi i mare catalana. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, especialitat en Imatge, on va realitzar dos intercanvis internacionals, un a la Universitat Politècnica d’Atenes i un altre a la Southern Cross University de Lismore (Austràlia). Va ser en aquests intercanvis que va començar a ficar-se en el món de les arts digitals, principalment art en línia i animació digital. Més tard, el 2009, va cursar el Màster en Arts Digitals de la Universitat Pompeu Fabra. Allà va aprendre a programar i va descobrir en la programació el llenguatge artístic més d’acord amb les seves necessitats expressives i en l’art interactiu la connexió amb el públic que buscava en l’art. Va ser en el marc del màster on va desenvolupar l’obra Buildasound, amb Sergi Jordà com a tutor de projecte. L’obra ha estat mostrada anteriorment en diversos festivals com el JAMM de Golferichs, el WeePAM del Centre d’Art Cal Massó, el SonarKids al MACBA i ara a l’Ingràvid de Figueres.

Buildasound és un joc de construcció amb cubs de so que contenen en les seves cares diversos jocs diferents. El joc consisteix a anar creant formes al mateix temps que es van generant nous sons: no hi ha una finalitat única (guanyar, perdre), tan sols la diversió de jugar per jugar i la possibilitat de descobrir noves melodies i construccions i de crear constantment a partir de les diferents posicions dels cubs. Aquest va ser el seu projecte final del Màster en Arts Digitals de la UPF.

familiar
ORIOL COMAS I COMA (Barcelona, 1956)
Qui guanyarà?
Jocs cooperatius intergeneracionals a l’espai públic


Dia: Dissabte 12, de 16.30 a 18.30 h
Adreçat a famílies amb mainada i grups d’amics. Totes les edats

Oriol Comas i Coma és creador de jocs. Després de treballar com a normalitzador lingüístic i en comunicació pública, des del 1999 es dedica professionalment a convence’ns que jugar és una forma avançada de cultura i no cosa de nens.

A partir de l’aspecte participatiu que promou Ingràvid, Oriol Comas planteja una sèrie de jocs on la col·laboració serà primordial. Proposem diferents jocs per parelles intergeneracionals: àvies amb néts, pares amb filles… que jugaran passant fases, a mode de concurs. La participació no queda restringida als qui juguin; el públic també tindrà un paper important en l’evolució dels jocs.

Hi haurà diversos premis per als guanyadors!!
Gent gran
Kenneth Russo (Girona, 1976)
Intervenció de la gent gran en el món virtual
Taller + presentació + videoinstal·lació


Expert en Second Life, ja ha realitzat diversos cursos dirigits a gent gran i també és professor d’art a l’Escola Universitària d’Olot. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, destaca pels seus projectes virtuals i sonors, alguns d’ells interactius. Guanyador de diverses beques i premis, ha treballat a Catalunya i Espanya i, en l’àmbit internacional, destaca el seu recent projecte CuldeSac Island, un projecte instal·lat a Second Life que proposa diverses accions, una de les quals serà la que es desenvoluparà a Ingràvid 2011 amb la gent gran.

El que el públic podrà veure durant Ingràvid 2011 és el resultat d’un taller realitzat al Casal de la Gent Gran de Figueres, en el qual diverses persones d’aquest col·lectiu hauran tingut accés al context de les xarxes socials i dels mons virtuals. A partir d’aquesta presa de contacte i aprofundint concretament en el programa Second Life (Segona vida), els qui han assistit al curs han pogut des de fer un viatge turístic-cultural per diverses ciutats virtuals d’arreu del món, ja siguin les còpies de llocs reals, ja siguin altres llocs inventats, fins a realitzar peces de creació tant col·lectives com individuals. Per tant, aquest projecte vol aconseguir un doble objectiu: apropar les eines actuals al col·lectiu de persones grans i fer partícip de la creació actual un públic a priori “passiu”.

La presentació serà el dijous 10 de novembre, a les 19.30 h, i servirà per a il·lustrar la posterior taula de debat (#1). Igualment quedarà una videoinstal·lació a la Domo durant els dies del festival.