logo

instal·lacions aparadors 2011

ALEXIS GALISSAIRE (Perpinyà, 1980)
Josef (2010)
Dibuix, llapis, 42 x 60 cm
Botiga: Miravitlles
Punt en el plànol: A
(…) Davant l’argument comercial i del seu objectiu de rendibilitat, em vaig veure obligat a renunciar a la presentació d’aquesta peça, per a mi, clau. Més tard, vaig entendre que aquesta anècdota, era simptomàtica d’un mercat que força la creació artística a la seva finalitat financera.

BLACK TULIP (Barcelona, 2009)
Melodrames (1998-2011)
Publicació
Botiga: calçats Palmira
Punt en el plànol: B
El projecte ràpid va caure en un absurd i una següent fase necessària va ser dotar aquells espais que es creaven de narració, en definitiva de certa experiència humana. De tal manera, la qual cosa abans fos una peça metàl·lica ara seria un personatge, una al·legoria o un recurs dramàtic (…)

 

 

 

 

 


DAVID BESTUÉ
 (Barcelona, 1980)
8 imants (2006)
Instal·lació
Botiga: Clérice
Punt en el plànol: C
(…) No el considero un treball dins de l’àmbit artístic, i la veritat és que ni encaixa amb el meu treball ni puc dir que n’estic massa orgullós. Malgrat això és un dels meus treballs amb més difusió (…)DANIEL JACOBY
(Lima, 1985)
24 ml de tinta negra Epson S020108 (2007)
Instal·lació
Botiga: DIN A-12
Punt en el plànol: D
La relació de complicitat que el propi projecte promulgava entre comissari i artista no es va donar des d’un principi. El comissari, ferran ElOtro, va ser duríssim amb mi, un jove estudiant de 3º de BBAA. El seu fort i negativa critica al mètode de treball va acabar per convertir-se en rebuig absolut sobre la peça (…)

ENRIQUE RADIGALES (Saragossa, 1970)
Plug&pray. USB (2010)
Instal·lació
Botiga: Onna Viatges
Punt en el plànol: E
Jo, Enrique Radigales, vaig ser caracteritzat pel poeta aragonès Daniel Rabanaque qui per a la peça de vídeo Plug&pray construeix a manera de creu (cristiana) un USB de fusta de 3 metres de llarg. (…)

 

EVRU (Barcelona, 1946)
Alienesar Vlod (2008)
César Espada, Romy Querol, Evru, sota la direcció de Evru
Abu Dhabi, 2008
Imatge digital sobre suport de caixa de llum-led, 195 x 75 x 2,7 cm
Botiga: Casas
Punt en el plànol: F
( … ) quan la peça va arribar a AbuDhabi, van dir que no s’havia encès, i no la van exposar. Quan va tornar a Barcelona, funcionava perfectament. La van censurar. (…)
 


IVÓ VINUESA
(Barcelona, 1975)
Democràcia (2001-2010)
Imatge: arxiu Super 8
Durada: 4 min 13 s
Música: Oriol Rossell
Botiga: Escot
Punt en el plànol: G
(…) Crec que el seu rebuig és fruit d’una paradoxa: que la meva mare està totalment d’acord (i a contracor) amb el discurs de la peça i no li agrada gens el que veu. La viu talment com jo la vaig concebre: com una crònica agònica dels primers passos de l’Estatut d’Autonomia, (…)
 

 

JORDI MITJÀ (Figueres, 1970)
Globus blau en dues posicions (1999)
2 fotografies en color sobre alumini, 50 x 70 cm cadascuna
Botiga: Massot
Punt en el plànol: H
(…) Aquesta acció, que sobre paper era relativament senzilla, va ser tremendament complexa.Per un costat calia trobar una ampolla d’heli petita, traslladar-la a la platja i esperar que la climatologia no fos adversa. (..)JORDI PUIG
(Cerdanyola del Vallès, 1963)
Amor (2009)
Instal·lació i acció
Fotografies, 15 x 20 cm cadascuna
Botiga: Bonet
Punt en el plànol: I
(…) En el projecte AMOR em vaig comprometre a publicar les imatges i donar una còpia a cada parella participant. Aquest compromís no es va complir, i per tant, podríem dir que la peça va quedar “inacabada”. (…)LAIA BEDÓS I BONATERRA
(Blanes, 1975)
L’entrada del plaer o del benestar (2006)
Acrílic sobre tela, 130 x 200 cm
Botiga: Matas
Punt en el plànol: J
(…) La meva idea era fer un quadre gran i simbòlic per portar a Paris!Hi volia exposar un quadre gran, el més gran possible. Però de quines mides?(…)LUIS IZQUIERDO-MOSSO
(Sestao, 1954)
Cabeza sobre hierro nº 2 (1985)
Instal·lació
Ferro, pasta de modelar, paper fotogràfic imprès a la gelatina de plata, 145 cm (alt) x 180 cm (llarg) x 29,5 cm (ample)
Botiga: Cal Rei
Punt en el plànol: K
(…) i, si es balancegés insistentment, seria un clar senyal de terratrèmol, perquè després diguin que l’art és inútil! (…)


 

MIREIA C. SALADRIGUES (Terrassa, 1978)
All I do is so menthal! (2008)
Carbonet sobre paper, 42 x 60 cm
Botiga: Mallart
Punt en el plànol: L
Em vaig passar per aquelles classes induïda per una forta necessitat de fer quelcom físic. Potser també tenia preguntes sobre la meva pràctica artística i el seu context. O tan sols estava mentalment cansada. (…)NICOLAS DAUBANE
(Lavaur, 1983)
Terre de Cocagne (2008)
Videoinstal·lació
Botiga: perfumeria Nou Estil
Punt en el plànol: M
L’acció consistia en posar a disposició dels joves detinguts un cub fet de cartrons. Això evocava la sensació de tancament  i de detenció però a la vegada se’ls donava un espai de llibertat on exercir l’imaginari (…)

 

ROC PARÉS I BRUGUÉS (Mèxic DF, 1968)
Relat sense substància (1991-2011)
Vídeo i instal·lació
Botiga: Estilo
Punt en el plànol: N
(…) Em faig gran. M’atrauen aquelles coses que, sense haver-les triat conscientment, m’acompanyen des de fa dècades. Els residus accidentals d’interessos passats que s’han resistit a desaparèixer en successius trasllats de casa. (…)XUANHE WANG
(Wuxi (Xina), 1976)
atelier métal / légion étrangère (2011)
Videoinstal·lació
Botiga: Oxbow
Punt en el plànol: O
Quan el meu permís de residencia a França va expirar, vaig haver de trobar una solució per quedar-me en el meu país d’acollida (…)