logo

activitats familiar 2012

VR/URBAN
SMSlingshot
11, 12 i 13, diversos horaris al vespre, a la Domo, la Rambla
Presentació del projecte: divendres 12 a les 19 h a la Rambla
Entrada lliure
Totes les edats

Projecte presentat amb el patrocini de Goethe-Institut Barcelona

Te’n recordes, del tirador? Aquell joc de nens per disparar bales, un xic gamberro… Et proposem recuperar-lo, aquest cop perquè hi juguin persones de totes les edats. T’hi apuntes?
Tot combinant joc, interacció i reivindicació, VR/Urban (Berlín) presenta l’SMSlingshot, un tirador o “tiraxines” consistent en un dispositiu equipat amb instruments tecnològics, un teclat de telèfon mòbil i un punter làser. Amb l’SMSlingshot, el públic que s’apropi a l’Ingràvid podrà escriure missatges que seran disparats contra les parets i les façanes dels edificis del carrer i que quedaran fixats com una pintada reivindicativa. Al mateix temps, aquests missatges seran publicats a Twitter, de manera que també es podrà seguir l’acció a les xarxes socials. Una oportunitat per disparar idees en un entorn festiu. Per als que vulguin conèixer els ets i uts d’aquest projecte, VR/Urban farà una xerrada per explicar aquesta peça.

XoConcerts
XAVI LOZANO, QUOTIDIÀFONS
Tubs del món
Domo, la Rambla, 17 h
Entrada lliure
Totes les edats

Activitat patrocinada per Perruqueria i Estètica LÍDIA

Els instruments musicals no sonarien pas si no fos perquè ens hi entossudim. No pel fet que qualifiquem de musical un instrument n’hem d’esperar ni tan sols una nota. En tot cas, són ells els instruments de la nostra música. Un violí sobre la taula no és res més que una natura morta, com una bonica fruita de plàstic o una bèstia dissecada. El mateix passa amb tota la resta d’instruments, és a dir, aquells que anomenem no-musicals o simplement objectes o coses. Si ningú els despertés musicalment, mai no sabríem com sonen. Fer música amb objectes és tan vell com la tos i viceversa. La idea, però, és absolutament vigent.

En Xavi Lozano ens ofereix un taller-concert extravagant, inevitablement còmic, didàctic fins i tot, amb objectes que veiem però que no pas cada dia sentim. Una crossa, una cadira, una escombra, una regadora… es deixen tocar per seguir-nos demostrant que la música és allà on decidim trobar-la.

Durant el concert hi haurà Xocolatada per als assistents!!

MARTIN HABLESREITER I SONJA STUMMERER
Food Dseign
Domo, la Rambla, 18.30 h
Entrada lliure
Pel·lícula apta per a tots els públics (versió doblada al castellà)

El so d’una salsitxa: quan una queixalada produeix un so cruixent, té un gust particularment bo. Igualment, les varetes de peix, no s’assemblen al peix i el seu arrebossat captiva la mainada. Aquest documental ens apropa al disseny de colors, sorolls, textures i olors que es porta a terme des d’anys ençà.
La pel·lícula donarà pas al debat posterior de la taula #2 sobre alimentació.

INGRÀVID TV per L’IDEM (PERPINYÀ)
Cada dia, a la Domo i altres indrets

Els estudiants de l’IDEM de Perpinyà i de Barcelona faran una residència a Figueres. Les seves pràctiques consistiran a entrevistar artistes i públic i posteriorment editar les imatges per crear diversos reportatges que podran veure’s al canal de YouTube de l’Ingràvid.