logo

coneixement familiar 2012

INGRÀVID FAMILIAR 2012
Del 11 al 14 d’octubre 2012

MERCAT DE TALENTS
Mostra de treballs i lliurament de premis
Domo, la Rambla, de 10.30 a 13 h

Entrada lliure, cal inscriure-s’hi prèviament: tallers@festivalingravid.com o 637 128 021
Totes les edats

Activitat patrocinada per: BeepArgonAbacus

Tots els nois i noies són talentosos, només cal descobrir en què. Convoquem els joves a participar en el 1er Mercat de Talents, un espai on exposar els seus projectes, enginys o qualsevol altra idea, ja sigui materialitzada o bé posada sobre el paper. Un coet o un nou model de fer política, tot és possible amb la imaginació dels més joves.

El funcionament és senzill: cal portar una idea, de qualsevol tipus, això si escrita o dibuixada, o un artefacte en procés de construcció o ja acabat, o qualsevol altre cosa que estigui relacionada amb la invenció i la creativitat i que tingui autoria propia.

Ingràvid posa les taules a on els talents exposaran les idees i els projectes.
El públic podrà preguntar i intercanviar idees amb els petits talents.

Els participants concursaran i el jurat format per: Josep Maria Joan (director del museu del Joguet de Catalunya), Eduard Muntaner (gestor del projecte UdiGital de la Universitat de Girona), Joan Lluís Carrasco (Beep Figueres) i Dolors Ventós (galerista) escollirà un projecte que rebrà com a premi una tauleta tàctil BQ20 Kepler 16GB cedida per Beep Figueres i es lliuraran un 2on i 3er premis consistents en un lot de llibres cedits per Abacus.

TAULES DE CONEIXEMENT

TAULA #1
EDUCACIÓ: UNA ALTRA ESCOLA ÉS POSSIBLE?
Dijous 11 a les 18 h, a la Domo, la Rambla

Entrada lliure
Totes les edats

En castellà diuen que “Cada maestrillo tiene su librillo” i tanmateix, oblidant contextos, capacitats i entorns, l’educació al nostre país està tota sotmesa a passar per un mateix sedàs. Què i com transmetem coneixement als nostres petits és fonamental per construir la societat del futur. En aquesta taula de coneixement presentem un model d’escola factible, accessible i diferent al model convencional. Estudiarem de prop el model de Reggio Emilia i un model català, també present a Figueres.

Amb els ponents:

David Altimir és mestre d’educació infantil. Actualment treballa com a secretari de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Ha treballat a les escoles catalanes de la Catalunya Nord, a la Bressola, durant 10 anys. Abans havia col·laborat amb l’experiència de Reggio Emilia durant prop de 4 anys. Ha escrit nombrosos articles a la revista In-fàn-ci-a i també en d’altres.

Gino Ferri treballa fa més de 25 anys en l’àmbit educatiu. Actualment és mestre a l’escola infantil XXV Aprile de Reggio Emilia. En la seva trajectòria professional ha estat mestre també en l’escola infantil Pablo Neruda de Reggio Emilia (1986-1994, 2001-2002). Ha treballat al Centro Documentazione e Ricerca Educativa dei Nidi e delle Scuole Comunali dell’Infanzia de Reggio Emilia (1994-1998), on s’ocupava de la formació i de les edicions de caràcter educatiu. Entre el 1998 i el 2001 va treballar en recerca qualitativa sobre el tema de la robòtica educativa. Ha col·laborat amb Reggio Children (1994-2000), sobretot com a responsable de projectes i d’iniciatives editorials. Ha tingut cura de la realització de productes multimèdia i projectes de comunicació institucional per a diverses entitats. Des de fa més de 15 anys s’ocupa de la formació d’educadors de llars d’infants i mestres d’escoles infantils, a Itàlia i a l’estranger, i des del 2010 és docent a l’Escola d’Estiu de Rosa Sensat. 

Marta Torras és llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona (1987) i és membre del consell de redacció de la revista In-fàn-ci-a de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (1999). Això li ha donat l’oportunitat de realitzar viatges d’estudi a Reggio Emilia, Finlàndia, Berlín i Cuba, entre d’altres, per conèixer els seus sistemes educatius i visitar escoles infantils. També ha participat com a formadora en diversos cursos, assessoraments a centres i jornades, entre d’altres, des del 1998 i és membre de l’equip de formació 0-3 de l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach (Figueres) des del 2005. Des de fa 25 anys treballa per a les llars d’infants municipals de Figueres (15 anys als Pins i 10 al Bon Pastor). Actualment és la coordinadora de les dues escoles.

A les 19 h, Lluís Sabadell Artiga, de CoCreable presentarà el projecte CoCrea Figueres.

TAULA #2
ALIMENTACIÓ: D’ON PROVÉ EL QUE MENGEM?
Dissabte 13 a les 19.30 h a la Domo, la Rambla
Entrada lliure

Activitat patrocinada per Espai EAT ART

El debat es realitzarà a partir del visionat de la pel·lícula Food Design projectat inmediatament abans a la mateixa Domo.
El debat pretén apropar-nos a la realitat del que mengem, els seus riscos, i les indústries que hi ha darrera.

Amb: Pere Puigdomènech, professor d’investigació al Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i director del Centre d’Investigació en Agrigenòmica (CRAG); Sara Pérez, biòloga, enològa i filòsofa, nomenada millor enòloga 2012 per l’Associació Catalana de Sumillers, Fundació Alícia (alimentació i ciència), i Mateu Casañas, copropietari del restaurant Compartir Cadaqués. Modera la taula: Salvador Garcia-Arbós, periodista

En acabar, presentació i degustació de l’Escola d’Hosteleria de l’Alt Empordà, Pagesos Agroecològics i La Vinyeta