logo

ingravid santamonica instal·lacions

Arts Santa Mónica – La Rambla, 7, 08002 Barcelona – 935 67 11 10

Divendres 19 i dissabte 20 de setembre d’11 a 21h.
Diumenge 21 de setembre d’11 a 17h.
Lloc: Claustre Arts Santa Mònica

VILA-SACRA, CAPITAL DEL MÓN d’Eduard Escoffet
Instal·lació Sonora

El 4 de febrer de 1956, Carles Fages de Climent pronuncià la conferència “Vila-sacra, capital del món” al Casino Menestral de Figueres. A partir d’una especulació històrica plausible i desaforada, Fages de Climent imagina el present d’una comarca esdevinguda centre del món. Imagina un present amb noms i ubicacions, però sense arquitectura i urbanisme. Quina cara tindria aquest espai convertit en capital del món, en una Nova York de la parahistòria?

D TOURNEMENT INFINI de Jordi Mitjà
Instal·lació

L’artista proposa una peça, un neó amb la sentència invertida “Ne Travaillez Jamais”, que parla sobre la inutilitat de l’esforç, el treball immaterial, i fa una reflexió explícita a la precarietat actual, que probablement és molt similar al moment en què es va generar el graffiti.

EMPORDÀ IX (Empordà 2009-Nou) de Jofre Sebastian
Instal·lació

“Empordà IX (Empordà 2009-Nou)” és un projecte participatiu que té com a orígen una enquesta oberta a tothom publicada a la web de l’Ingràvid. L’enquesta presentada té com a premises una sèrie de conceptes, ubicacions, colors i hipotètics dibuixos que descriuen l’entorn que representa l’Empordà contemporani.

VOLEM ELS TEUS CÈNTIMS de Miniature Films
Vídeo

L’edició 2010 d’Ingràvid va acollir amb un èxit aclaparador la instal·lació interactiva “Volem els teus cèntims” del col·lectiu Miniature. En un quiosc groc al mig de la Rambla s’hi podien bescanviar monedes d’un cèntim per monedes de 5 cèntims. És a dir, van proposar a la inversa allò que diuen de Santiago Rusiñol que venia duros a quatre pessetes.

INGRÀVID 2009-2013
Vídeo

Videos-resum de les edicions 2009 a 2013 de l’Ingràvid, festival de cultura contemporània de l’Empordà.