logo

guanyadors convo 2014

Aquesta nova proposta té com a objectiu incorporar la participació ciutadana en els processos de producció artística, de manera que creador i qualsevol altra persona aliena a la producció cultural o la creació artística treballin conjuntament en pro d’un objectiu comú que també guardi relació amb el dia a dia de la nostra societat, l’actual.

Es podran veure a:

Arts Santa Mònica, Sala El Balcó, del 2 al 21 de setembre

museuEmpordà, Planta 0, del 26 de setembre al 12 d’octubre

Projectes guanyadors:

BlaiMesa
“L’any que es van morir les palmeres” de Blai Mesa

Quan el jardí esdevé natura? Quan la natura
desborda el paisatge? Fins quan la tecnologia permet perllongar els paradisos artificials?
El projecte de Blai Mesa per a la convocatòria ingràvid. festival de cultura contemporánea del empordà + Arts Santa Mònica 2014.

Gabriela_Berti
“Agenciamientos creativos, ensamblajes colectivos” de Gabriela Berti
La noció d’agenciament desenvolupada per Félix Guattari i Gilles Deleuze, tenen vigència per comprendre alguns dels fets més rellevants del nostre context soci-polític immediat. Aquesta peça ens apropa a col•lectius com Enmedio Colectivo o la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), y la seva creadora és Gabriela Berti per a la convocatòria ingràvid. festival de cultura contemporánea del empordà + Arts Santa Mònica 2014.

FrancescXavierCenteno
“Fluids Magnetoreològics” de Francesc Xavier Centeno
Tot el que l’home fins avui necessitava emmagatzemar en desenes de metres cúbics, demà ho farà cabre en un petita motxilla penjada de la seva espatlla.
El projecte de Gianluca d’Apuzzo i Francesc Xavier Centeno ens parla de Ciència i Art, Futur, futuribles i Creativitat, en el marc de la convocatòria Ingravid +Arts Santa Mònica 2014.

KennethRusso
“Fish and Draw” de kenneth Ruso
Fish and Draw (Kenneth Russo, 2014) és una proposta que utilitza els dispositius GPS com a eina de dibuix, però també com una forma de mostrar-nos l’univers i les experiències d’alguns pescadors. Més enllà de realitzar un traçat efímer sobre l’aigua, es tracta d’una aproximació a la gent del territori i els seus espais. Un projecte de Kenneth Russo per a la convocatòria ingràvid. festival de cultura contemporánea del empordà + Arts Santa Mònica 2014.

s/t
“Ritual Sanador” de Les Salonnières
Mayday, Mayday, ¡tenemos un problema!
Partint de la hipòtesi de què entre l’art contemporani i el públic hi ha una desconnexió Les Salonnieres van contactar amb Ariadna Bailo, terapeuta i canalitzadora, amb capacitats màgiques, perquè ajudes a “reparar” el canal de comunicació entre aquests dos mons.

Projecte de Les Salonnières per a la convocatòria ingràvid. festival de cultura contemporánea del empordà + Arts Santa Mònica 2014.

la mà era la meva
“La mà era la meva” de Vanesa Varela Vázquez
Amb aquest projecte Vanesa Varela preten realitzar una reflexió, en primer lloc, sobre la nostra percepció de nosaltres, artistes, com a treballadors (culturals). Podem separar en les nostres pràctiques el treball material del treball immaterial? Com ens representem els treballadors, com ens reconeixem? Quina funció exercia/exerceix la roba de treball o l’uniforme dins dels grups de treballadors? En segon lloc, repensar el valor dels objectes, els objectes que arreglem o restaurem i els que no. El seu valor econòmic, el seu valor sentimental, el seu valor social o històric… El propi terme de restauració, lligat al món de l’art a obres d’alt valor.

El projecte de Vanesa Varela per a la convocatòria ingràvid. festival de cultura contemporánea del empordà + Arts Santa Mònica 2014.

“L’any que es van morir les palmeres” de Blai Mesa

“L’any que es van morir les palmeres” de Blai Mesa

Quan el jardí esdevé natura? Quan la natura desborda el paisatge? Fins quan la tecnologia permet perllongar els paradisos artificials? El projecte de Blai Mesa per a la convocatòria ingràvid. festival de cultura contemporánea del empordà + Arts Santa Mònica 2014.
“Agenciamientos creativos, ensamblajes colectivos” de Gabriela Berti

“Agenciamientos creativos, ensamblajes colectivos” de Gabriela Berti

La noció d’agenciament desenvolupada per Félix Guattari i Gilles Deleuze, tenen vigència per comprendre alguns dels fets més rellevants del nostre context soci-polític immediat. Aquesta peça ens apropa a col•lectius com Enmedio Colectivo o la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca), y la seva creadora és Gabriela Berti per a la convocatòria ingràvid. festival de cultura contemporánea del empordà + Arts Santa Mònica 2014.