logo

Instal·lacions 2013

Videojoc Interactiu
CADENES HUMANES
Autors: Laura Picallo, Justí Torn, Marcos Taboada, Núria Quero i Joan Soler-Adillon.
La Rambla
Tots els públics

Un joc interactiu per que puguem jugar tota la família, amb la colla o amb companys de joc que atzarosament hem conegut coincidint a l’Ingràvid o en aquesta mateixa instal·lació. És un videojoc fora de la pantalla, on el nostre cos i els dels companys de joc en són el propi suport.

Cadenes humanes és la reelaboració d’un projecte que es va originar dins el marc de la primera edició (2012-2013) de l’assignatura Taller de Creació de Videojocs dels estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, impartida pels professors Roc Parés i Joan Soler-Adillon, de l’Àrea de Comunicació Interactiva dels Estudis de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

Col·labora: Departament de Comunicacio de la Universitat Pompeu Fabra

Instal·lació Interactiva
VIRTUAL FAMILY per THE WA (Berlín)
La Rambla
Pares i Mares amb els seus fill(e)s

Aquesta peça es una producció creada especifica i especialment per Figueres, per encàrrec de l’Ingràvid i produïda gràcies al suport i finançament del Goethe Institute de Barcelona.

Virtual family el que pretén és l’ intercanvi de rols entre pares i fills (adults i mainada) en una instal·lació interactiva a l’espai públic. T’atreveixes a mirar al teu fill de l’altre costat? I tu, t’atreveixes a fer-ho amb la teva mare o amb el pare?

The Wa és un artista resident a Berlín que porta la pràctica artística al carrer, adaptant-la a l’espai públic on la desenvolupa amb la finalitat de mostrar les contradiccions d’aquest espai i qüestionar amb això molts aspectes de la societat en què vivim i que conformem.

Aquesta peça està produïda per Goethe-Institut Barcelona
Web de l’Artista

Instal·lació Interactiva
PLANETARI, per OBRA SOCIAL LA CAIXA
Domo, La Rambla
Mainada i Jovent

El nostre món abraça des del més petit microorganisme al més llunyà astre. El planetari de l’Obra Social La Caixa s’instal·la a Figueres per apropar-nos de manera interactiva ambdós móns.
Quan la nit ens deixa veure els estels, observar el cel esdevé una experiència màgica.
El cel de nit ens explica una infinitat de coses i amb el Planeta Mòbil aprendrem a descobrir-les.
Cada dia i cada nit, la Terra can-via lleugerament la posició i el cel que veiem és una mica diferent del de la nit anterior.
Vine i descobreix-ho!

Col·labora: Fundació La Caixa a Girona

Instal·lació
CHILDREN AT PLAY per MANEL GRÀVALOS (Figueres)
Als voltants de la Rambla
Tots els públics

Senyalització alternativa per al trànsit rodat que adverteix als conductors que el carrer és en aquest moment un espai de joc.

Es tracta d’un sistema de senyals que reivindica un espai compartit, públic i segur. Per a fer-ho incorpora el cotxe en el paper d’intrús que irromp en el desenvolupament d’activitats lúdiques entre la mainada. A partir d’un pictograma que representa un nen o nena, es com¬ponen situacions de joc al voltant de les quals transiten els cotxes, creant la sensació de perill i alertant de l’estatus de privilegi dels vehicles.
Web de l’Artista

Instal·lació
RÉGÉNERATION per SEVERINE PERON (Perpinyà)
La Rambla
Tots els públics

Un llenç pintat de seda de 10 metres de llarg es lliga al voltant d’un dels arbres de la Rambla. La lona flota lleugera a cada costat de l’eix, accionat pel vent. Inspirant-se en l’escorça de l’avió, vaig pintar un patró irregular que juga amb capes i diferents tons de blau Montserrat. L’avió es movia, la seva escorça és un símbol de la regeneració. El llenç en moviment recorda aquest procés efímer i etern alhora.

Séverine Peron va néixer el 1982 i viu a Perpinyà. La seva obra es nodreix de paradoxes induïdes en conceptes duals com el material i l’immaterial, l’interior i l’exterior, natural i artificial, l’ombra i la llum, el sagrat i el profà… Com quins vincles? Treballa principalment amb la llum.
Web de l’artista

Instal·lació
ALTERACIÓ per “VIRG” LINE LARSEN (Noruega)
La Rambla
Tots els públics

Virg realitza el que ella anomena “alteracions”, que són accions que li permeten manipular el sentit de la realitat d’objectes i elements comuns en la nostra societat i dotar-los de noves capacitats i sentits. Aquests objectes intervinguts interpel·len la percepció de la realitat d’un públic que es mira amb perplexitat l’escenari visual que l’artista ha creat.

Virg (nascuda el 1984) és una artista noruega, que viu i treballa principalment a Dinamarca. Es va graduar de l’Acadèmia Reial Danesa de Belles Arts amb un MFA al 2011.

Aquesta peça es pot mostrar a Ingràvid gràcies a Son Espace

Instal·lació de vídeo
THE RADIANT CITY per LARS-ANDREAS TOVEY KRISTIANSEN (Noruega)
LaRambla
Tots els públics

Un bucle de vídeo mostrant una vista panoràmica de la ciutat abandonada de Pripyat, que albergava als treballadors en l’ara tancada central nuclear de Chernobyl. La silueta del reactor a 3 quilòmetres de distància es converteix cada vegada més visible en l’horitzó al llarg del vídeo. Els moviments en el vídeo només són generats pel vent que bufa entre els arbres i aus que volen més enllà de la lent de la càmera. L’àudio està dominat per les xiulades de l’ocell. El títol ve del concepte de l’arquitecte Le Corbusier de la ciutat utòpica.

Lars-Andreas Tovey Kristiansen (n. 1983, Halden) és un artista noruec que treballa amb instal•lacions, subjacent a la seva obra un interès per les ambicions de l’home, visions de futur i contínua lluita pel progrés. Les obres sovint juxtaposen idees utòpiques amb les forces de l’entropia de vegades revela els ideals modernistes defectuosos que poden ser rastrejats en la societat actual.

Aquesta peça es pot mostrar a Ingràvid gràcies a Son Espace