logo

debat: REBOBINE, POR FAVOR

REBOBINE, POR FAVOR

Sobre art, industries culturals, creació i politiques culturals
Al MuseuEmpordà, Dissabte 8 d’Octubre a les 13h.

 

Al llarg dels darrers vuit anys, la crisi ha servit per accentuar un greu problema pressupostari en cultura, que ha servit per mantenir precàriament una indústria cultural i ha anat eliminant un sistema públic de cultura de base i de propostes que només poden subsistir amb el suport públic.

En aquest moment crític es fa imprescindible plantejar preguntes: És la cultura un bé comú o un objecte de consum? Com es pot gestionar? Qui l’ha de gestionar? Podem parlar de rendibilitat? En quins termes? De que viuen els artistes? Tenen autonomia les institucions? Com es pot finançar tot això? Quin és el paper de l’art i cultura en la societat? Caldrà recorre a les “suecades”, al “treball en comunitat” i al “do it yourself”, com feien els protagonistes del film “Rebobine, por favor” de Michel Gondry, per trobar el seu paper i defensar-se de les pressions de la gran industria?

Per analitzar aquestes i altres qüestions, des d’una postura analìtica i constructiva, i esperem que no exempta d’ironia, hem convidat Antonio Ortega, artista i professor a l’Escola Massana i Joan M. Minguet Batllori, crític d’art i Professor d’Història de l’Art Contemporani i d’Història del Cinema a la Universitat Autònoma de Barcelona, a participar en una taula rodona, moderada per Montse Badia, comissaria i crítica d’art, que tindrà lloc dissabte 8 d’octubre a les 13 hores al Museu de l’Empordà.

Date: septiembre 23, 2016